Welkom
in klas 2KA

Een rijke en verscheiden traditie vormt de basis voor het verhaal dat we vandaag samen verder willen schrijven. Met een eigentijds onderwijsproject bereiden we onze leerlingen stapsgewijs voor op een eigen plek in de samenleving van morgen.

1b

Hallo,
ik ben juf Kathleen

Ik ben graag creatief bezig, ik hou van mintgroen en plantjes.
Verder hou ik van gezelschapsspelletjes, een goed boek én ik maak het graag gezellig, zowel in de klas als thuis.

Samen met mijn gezin houden we van allerlei uitstapjes. We gaan graag op reis naar Frankrijk om te gaan wandelen, oude stadjes te ontdekken én te genieten van de zee en de bergen. Ook hou ik van lopen en fiets ik, bij mooi weer, graag naar school!

Hopelijk voelt iedereen zich snel thuis in onze eendjesklas!
Laten we er samen een geweldig schooljaar van maken!

Liefs, juf Kathleen

Wat leer je in mijn klas?

Je begint de dag steeds samen met al jouw vriendjes, in onze prachtige tuin. Van daaruit vertrekken we samen naar de klas. In onze kring zetten we de kalenders juist en overlopen we het dagverloop. Er is ruimte om te vertellen, naar elkaar te luisteren én allerlei te weten te komen over het thema waarover geleerd wordt.

Met je kenteken leer je kiezen waar je gaat spelen én werken. Je leert met respect omgaan met het materiaal, de kinderen en volwassenen rondom jou. Zowel taal als wiskunde komt ruim aan bod: rijmen, klanken, woordstukken, meer -, minder -, evenveel nemen, … je leert alles op een speelse manier! Wanneer je klaar bent, ruim je op. Zelfredzaamheid en zelfstandigheid worden volop geoefend in onze klas.

Steeds wordt je positief aangemoedigd om het beste uit jezelf te halen. Ons motto zal je dus snel kennen: “Van proberen kan je leren!” & “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”

Nieuwe gezelschapsspelletjes, waarbij je regels toepast én je beurt leert afwachten, staan al op jou te wachten! En er is ruimte voor sport en ons wekelijks yoga momentje. Je merkt het al, onze week is vaak te kort want er is altijd wat te beleven in onze eendjesklas!

En gaat het even een beetje minder, dan weet je: In 2KA ben je nooit in je 🦆- je!

Neem een kijkje in de
wereld van klas 2KA

Lees onze blog

 • Testimonial2
  Sinds kort hebben wij een nieuwe naam voor onze school en daar hoort natuurlijk een nieuw logo bij. Het logo is vrolijk en uniek, met heel veel leuke kleurtjes.
  Sue & Khaled
 • Testimonial4
  Onze school is heel leuk. De kleuters zijn heel blij met de speeltuin en er is een grote speelplaats. Er zijn leuke juffen en meesters.
  Gilles, Kas, Youssef & Jonas
 • Testimonial3
  Wij zitten op dit moment in het 6de leerjaar. Ons laatste jaar, wat zullen we deze prachtige school missen. Hier hebben we alles geleerd. De lessen zijn hier heel leuk en als je iets moeilijk vindt, dan helpt de juf of meester. 
  Danyah, Fleur & Alesia
Briljant Onze School Divider