Welkom
in klas 1B

Een rijke en verscheiden traditie vormt de basis voor het verhaal dat we vandaag samen verder willen schrijven. Met een eigentijds onderwijsproject bereiden we onze leerlingen stapsgewijs voor op een eigen plek in de samenleving van morgen.

1b

Hallo,
ik ben juf Katrien

Ik stel me graag voor als de juf van het eerste leerjaar, de ‘bijtjesklas’. Ik vind het enorm fijn om aan jonge kinderen les te geven en dit te doen op een leuke, speelse manier. Het enthousiasme en de leergierigheid van de kinderen daagt me ook steeds uit om nieuwe dingen te proberen in de klas. Ik hou van een leuk boek, een tof gezelschapsspel en een grappige mop.
In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig. Elke week speel ik volleybal in een super toffe ploeg. Ik ga ook graag wandelen (in de natuur) of fitnessen.
Ik kan enorm genieten van fijne momentjes met vrienden of familie. Voor een gezellig etentje of een lekker drankje ben ik dus altijd te vinden.

Wat leer je in mijn klas?

In het eerste leerjaar leren we allerlei nieuwe dingen.
We starten al snel met het lezen van enkele letters. Voor de kinderen het goed en wel beseffen zijn ze woorden en zinnen aan het lezen. Na een tijdje beginnen we dan met onze leestrein (talig hoekenwerk) en het AVI-lezen. Hiervoor schakelen we de hulp in van ouders, grootouders, …
Naast het lezen van letters en woorden gaan we ook beginnen met het schrijven ervan. Eerst letter per letter en daarna verbinden we de letters tot mooie woorden. Ook onze naam leren we vloeiend schrijven.
Daarnaast starten we natuurlijk met getallen en sommetjes. Eerst leren we rekenen tot 10 en daarna tot 20. We gaan ook aan de slag met echte rekenverhaaltjes.
Lezen, schrijven en rekenen is al heel veel en toch is dat nog niet alles. We leren ook nieuwe dingen over onze wereld. We gaan op ontdekking over de herfst, het verkeer, onze gezondheid, …
Turnen, knutselen, zingen, toneelspelen, …, het komt allemaal aan bod.
We werken af en toe samen met de kinderen van het tweede leerjaar. Ook onze meters en peters van het zesde leerjaar komen soms op bezoek.

Neem een kijkje in de
wereld van klas 1B

Lees onze blog

 • Testimonial2
  Sinds kort hebben wij een nieuwe naam voor onze school en daar hoort natuurlijk een nieuw logo bij. Het logo is vrolijk en uniek, met heel veel leuke kleurtjes.
  Sue & Khaled
 • Testimonial3
  Wij zitten op dit moment in het 6de leerjaar. Ons laatste jaar, wat zullen we deze prachtige school missen. Hier hebben we alles geleerd. De lessen zijn hier heel leuk en als je iets moeilijk vindt, dan helpt de juf of meester. 
  Danyah, Fleur & Alesia
 • Testimonial4
  Onze school is heel leuk. De kleuters zijn heel blij met de speeltuin en er is een grote speelplaats. Er zijn leuke juffen en meesters.
  Gilles, Kas, Youssef & Jonas
Briljant Onze School Divider