Welkom
in klas 2B

Een rijke en verscheiden traditie vormt de basis voor het verhaal dat we vandaag samen verder willen schrijven. Met een eigentijds onderwijsproject bereiden we onze leerlingen stapsgewijs voor op een eigen plek in de samenleving van morgen.

2b

Hallo,
ik ben juf Ante

Ik ben de boeken voorlezende, veter strikkende, vragen stellende, liedjes zingende, multitaskende juf van het tweede leerjaar.
In de klas vind ik het zeer belangrijk dat de kinderen zichzelf kunnen zijn en plezier kunnen maken.

Wat leer je in mijn klas?

In het tweede leerjaar rekenen we tot 100. Naast het oefenen op allerlei plus- en minoefeningen gaan we ook van start met de maal- en deeltafels.

We gaan nog heel veel lezen. We oefenen op langere woorden, intonatie, vlot en vloeiend lezen, begrijpend lezen,… Kortom lezen staat in het tweede leerjaar nog heel centraal.
Ook het maken van goede zinnen, het schrijven van hoofdletters, het alfabet,…zijn dingen die we in het tweede leerjaar allemaal leren.
Het juist schrijven van woorden is iets wat we leren tijdens onze lessen van spelling. Toch kan je wel zeggen dat de spellessen eerder speellessen zijn. We maken gebruik van trucjes, liedjes, stripverhalen,…om al de regeltjes te onthouden.

Naast al dat rekenen, lezen en spellen leren we ook nog over de herfst, lente, tanden,…. De leerlingen gaan op ontdekking in verschillende thema’s die aansluiten bij hun leefwereld.

We werken geregeld samen met het eerste en derde leerjaar. Zo leren we de andere juffen ook al een beetje kennen en kunnen we de kinderen van het eerste leerjaar helpen en ook hulp leren aanvaarden van de kinderen van het derde leerjaar.

Neem een kijkje in de
wereld van klas 2B

Lees onze blog

 • Testimonial3
  Wij zitten op dit moment in het 6de leerjaar. Ons laatste jaar, wat zullen we deze prachtige school missen. Hier hebben we alles geleerd. De lessen zijn hier heel leuk en als je iets moeilijk vindt, dan helpt de juf of meester. 
  Danyah, Fleur & Alesia
 • Testimonial4
  Onze school is heel leuk. De kleuters zijn heel blij met de speeltuin en er is een grote speelplaats. Er zijn leuke juffen en meesters.
  Gilles, Kas, Youssef & Jonas
 • Testimonial2
  Sinds kort hebben wij een nieuwe naam voor onze school en daar hoort natuurlijk een nieuw logo bij. Het logo is vrolijk en uniek, met heel veel leuke kleurtjes.
  Sue & Khaled
Briljant Onze School Divider